Ellen Verbiest

Al van jongs af aan wist ik dat ik kinesitherapeute wilde worden. Ik ben sociaal en graag actief bezig. Dit zijn 2 aspecten die perfect binnen kinesitherapie passen.
Ook heb ik in mijn jeugd een revalidatieproces van kortbij kunnen meemaken. Wat me enorm geboeid heeft.
Samen met de patiënt werken aan zijn herstel en zoveel mogelijk proberen bereiken aan de hand van de revalidatie, zijn dingen die ik heel fijn vind en waar ik veel voldoening uithaal.

Vandaar dat ik in 2016 afgestudeerd ben als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting neuromotorische revalidatie aan de KULeuven.
Wat mij hierin enorm aanspreekt is de band die je met je patiënt opbouwt, dat je deze persoon mee helpt om opnieuw persoonlijke doelen te halen en grenzen te verleggen of terug een zelfstandig(er) leven op te bouwen...

In 2017 heb ik bijkomend een Manama behaald in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie aan de KULeuven. Dit om mijn kennis en kunde op kinesitherapeutisch niveau te vergroten en zo een grotere patiëntenpopulatie te kunnen behandelen. Ook helpt deze kennis enorm bij het behandelen van de neurologische patiëntengroep, als zij nekklachten hebben of een overbelasting van de schouder en dergelijke, is dit handig meegenomen.

In deze praktijk behandel ik voornamelijk patiënten met neurologische aandoeningen.

In 2022 volgde ik de basis Bobath opleiding. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe kijk en veel nieuwe inzichten bij het behandelen van onze neurologische patiënten.

Verder volg ik geregeld dagopleidingen binnen de neurologische revalidatie, maar ook bijscholingen rond kinesiotaping, prothesen, hyperventilatie…
Dit om up-to-date te blijven van de mogelijke behandelvormen of nieuwste technieken en zo de meest accurate behandeling te kunnen aanbieden.

Praktische gegevens:

RIZIV-nummer: 5-53147-44-527
Ondernemingsnummer: 0685 861 759

Conventiestatus: Gedeconventioneerd
Rechtsvorm: Onderneming Natuurlijke Persoon

Bevoegde toezichthoudende authoriteit: Provinciale Geneeskundige Commisie - Pelikaanstraat 4, 2018 Antwerpen